Kan uttjänta däck i konstgräsplaner minska
aptiten på jordklot?

Varmt välkommen till Almedals-seminariet som du inte får missa om du på något sätt arbetar med konstgräsplaner, som beslutsfattare, beställare, anläggare, förvaltare, förbund eller förening. Under 45 innehållsrika minuter kommer Svensk Däckåtervinnings VD Fredrik Ardefors med gäster att utmana dina invanda tankebanor, presentera den senaste forskningen och diskutera lösningar på hur vi ska få mera spel och mindre spill.

Hur kan vi göra konstgräsplaner mer cirkulärekonomiska?

Det finns en oro för konstgräsplaner med fyllnadsmaterial från återvunna däck, trots att modern forskning understryker att hälsoriskerna är minimala. Flera rapporter konstaterar att konstgräs med SBR-material till och med har mindre total miljöpåverkan än många andra plantyper. Är det inte värt att hantera denna oro för att förbättra folkhälsan, minska resursslöseriet och rädda vårt jordklot?!

Det finns också en oro för att svinnet från konstgräsplanerna hamnar i naturen och i havet. Enligt de senaste rönen så handlar en stor del av det befarade svinnet egentligen om kompaktering. Men för att motverka det faktiska svinnet av granulat på grund av snöröjning och det som följer med spelarna hem, måste planerna hanteras på rätt sätt. Frågan är hur vi ska uppnå detta i praktiken och göra konstgräsplanerna mer cirkulärekonomiska? Seminariet avslutas med paneldebatt samt öppen publikdiskussion.

Varmt välkommen till Campus Gotland tisdagen den 3 juli kl 12.00-12.45.

Vi bjuder på ekologiska wraps och lokalproducerad äppelmust.

Meddela gärna om du kommer >>

Lägg till i Google-kalender >>

Jag vill ha länk för att se seminariet i efterhand >>