Det svarta guldet

Lär dig mer om däck och däckåtervinning på 1 timme 

Varje år blir runt 90 000 ton däck för gamla eller för slitna för att få fortsätta att användas i svensk trafik. Ansvaret för att dessa ska samlas in och återvinnas ligger på Svensk Däckåtervinning AB, som just nu håller på att utforma en världsledande däckåtervinningsorganisation. I Däckpodden berättar deras vd Fredrik Ardefors om de stora möjligheter "det svarta guldet" erbjuder i en cirkulär ekonomi.

Till avsnittet 

Länkar

 

Däckbranschen Sverige är den samlade organisationen för aktörer som representerar hela värdekedjan för däck – Däck-, Fälg-och Tillbehörsleverantörernas förening (DFTF), Däckspecialisternas Riksförbund (DRF) och Svensk Däckåtervinning (SDAB).

Däckspecialisternas Riksförbund (DRF) är en branschorganisation för Sveriges däck-, fälg och serviceverkstäder och är en del av Däckbranschen Sverige. Medlemmarna är auktoriserade däckspecialister och garanterar därmed en hög kvalitetsnivå på medlemsföretagen och deras tjänster.

Däck-, Fälg och Tillbehörsleverantörernas förening (DFTF) är en del av Däckbranschen Sverige och är en ideell förening för företag som är leverantörer till återförsäljare av däck i Sverige. Bland medlemmarna finns några av världens största däcktillverkare som forskar och utvecklar högteknologiska däck och tillbehör.

The European Tyre and Rubber Manufacturers’s Association (ETRMA) representerar däckindustrin i Europa, med den huvudsakliga målsättningen att representera tillverkarnas reglerade och relaterade intressen på europeisk och internationell nivå.

US Tire Manufacturers Association är den nationella för däcktillverkare som producerar däck i USA.