Vägen mot hållbarhet inom Däckbranschen

2019 lanserade den svenska däckbranschen en vitbok om hållbarhet, som till stor del grundar sig i idén om att förlänga ett materials livslängd på nya sätt och att därmed minska den belastning på planeten som nyuttag av material medför. 

Ladda ner boken här. 

 

Swedish White Paper - The road to sustainability The Swedish Tyre Industry Association

A year and a half ago, the Swedish Tyre Industry published its White Paper on sustainability, which largely focuses on the need to extend the life of tyre materials in new ways and thereby reduce the strain on the planet that new production entails. In spring 2021, Swedish Tyre Recycling took the next step to boost tyre recycling and its impact on the ecosystems.

Download the book here

Länkar

 

Däckbranschen Sverige är den samlade organisationen för aktörer som representerar hela värdekedjan för däck – Däck-, Fälg-och Tillbehörsleverantörernas förening (DFTF), Däckspecialisternas Riksförbund (DRF) och Svensk Däckåtervinning (SDAB).

Däckspecialisternas Riksförbund (DRF) är en branschorganisation för Sveriges däck-, fälg och serviceverkstäder och är en del av Däckbranschen Sverige. Medlemmarna är auktoriserade däckspecialister och garanterar därmed en hög kvalitetsnivå på medlemsföretagen och deras tjänster.

Däck-, Fälg och Tillbehörsleverantörernas förening (DFTF) är en del av Däckbranschen Sverige och är en ideell förening för företag som är leverantörer till återförsäljare av däck i Sverige. Bland medlemmarna finns några av världens största däcktillverkare som forskar och utvecklar högteknologiska däck och tillbehör.

The European Tyre and Rubber Manufacturers’s Association (ETRMA) representerar däckindustrin i Europa, med den huvudsakliga målsättningen att representera tillverkarnas reglerade och relaterade intressen på europeisk och internationell nivå.

US Tire Manufacturers Association är den nationella för däcktillverkare som producerar däck i USA.